Wie ben ik?

Patrizia Scarpulla (Bologna, 1971)

Patrizia-0420-5


In 1993 studeerde ik af als klassiek pianiste aan het conservatorium van Bologna. In Italië gaf ik een aantal jaar met veel liefde les aan kinderen. Ik verzorgde als pianiste diverse concerten met andere muzikanten en een koor. Daarnaast studeerde ik Geologie aan de universiteit van Bologna (MSc) en werkte ik een aantal jaren als GIS-expert (Geografische Informatie Systeem), zowel in Italië en in Nederland, waar ik in 2006 naar toe verhuisde.

Stenen hebben mij, net als muziek, altijd gefascineerd. Het idee dat bergen het resultaat zijn van de kracht van de natuur in miljoenen jaren vind ik fantastisch.

Patrizia-0360-3


In 2016 pakte ik mijn oude liefde, het geven van pianoles, weer op, nu in Nederland. Ik geef les aan kinderen en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Voor mij is iedere leerling uniek, heeft iedereen zijn eigen mogelijkheden. Pianoles zie ik als iets heel persoonlijks. Ik hecht dan ook veel waarde aan dat wat jij als leerling leuk vindt en nastreeft. Met liefde en geduld geef ik vorm aan jouw leerproces.

Leren is soms ook samen zoeken. Ik probeer graag nieuwe dingen uit in het volgen van jouw ontwikkeling. Ik sta open voor alle stijlen en genres.